torstai 3. tammikuuta 2013

New Year's Resolutions

Vuosi 2012 oli kokonaisuudessaan aika vauhdikas ja tältä tulevalta vuodelta toivoisinkin vähän enemmän tasaisuutta ja rauhoittumista. Liikaa ei tätä ole kuitenkaan tiedossa, sillä mies joutuu todennäköisimmin uudelle komennukselle ennen kesää, joten muutoksia on edessä väkisinkin. Eipä käy elämä tylsäksi! Laivaston päätöksiin en valitettavasti voi vaikuttaa, mutta muutamia juttuja toivoisin ensi vuoden aikana tapahtuvan, missä ikinä sitä sitten vietänkään.

New Year's 2012

Mun ehdottomia tavoitteita ensi vuodelle on:

1. Hankkia töitä, jotka olisi edes jotenkin koulutukseni kanssa tekemisissä. Laivasto tarjoaa jonkin verran työllistymismahdollisuuksia ja kontakteja työnantajiin jotka ovat pro-military (eli suosivat laivastopuolisoita työnhaussa), mutta tällä alueella ei tästä ole juuri hyötyä. Tukikohdassa yksistään on niin paljon työnhakijoita alueen vapaisiin työpaikkoihin nähden, etten ole hirveän toiveikas. Lupaan kuitenkin yrittää saada jalkaani edes johonkin väliin, tai sitten tehdä vapaaehtoistöitä jotten vallan mökkihöperöidy.

DSC01504

2. Olen haaveillut koirasta niin kauan kuin muistan, ja viimein näyttäisi elämäntilanne siltä, että sellaisen hankkiminen olisi järkevää. Haluamme ehdottomasti adoptoida koiran, sillä emme halua tukea breedausta kun on jo niin paljon eläimiä vailla kotia. Ajattelimme ensi viikoloppuna suunnistaa paikallisiin kill sheltereihin, joista adoptoiminen olisi meille mieleisintä.
DSC01506-001

3. Terveellinen elämä. Tätähän en koskaan ennen ole luvannut ;) Olen sairastellut alkutalven lähes viikoittain, mutta josko sitä taas pääsisi salille käymään useammin, eikä vaan kerran tai kaksi kun nuha on helpottanut. Koiran kanssa tulisi väkisinkin ulkoiltua, ja saisinpa miehenkin joskus pois sohvalta... Win-win! Olen myös maailman huonoin nukkuja ja unirytmini on erittäin kyseenalainen, joten kunnolliseen unihygieniaan panostaminen ei olisi ollenkaan pahitteeksi. Makuuhuoneen jokailtainen tuuletus siis tavaksi ja päikkärit pannaan!

DSC01508

4. Haluan aloittaa myös jonkin harrastuksen, mutta en vielä ole päättänyt mitä tehdä. Ehdotuksia? Liikunnan suhteen täällä päin vaihtoehtoina on karate ja kaikki pallolajit... Meikän silmä-käsi -koordinaatiolla jälkimmäinen on todella huvittavaa surullista vaarallista seurattavaa. Valokuvausta ja espanjaa olisi kiva opetella, mutta enpä tiedä onko tähän mahdollisuutta - pikainen googlettelu ei ainakaan vielä tuottanut tulosta. Jotain keksin kuitenkin, se on varma.

IMAG1168

Jokohan riittäisi? Tässäkin voi olla jo liikaa, mutta ainakin ne on nyt kirjoitettuna ylös. Toivottavasti tämä tsemppaa myös tekemään töitä näiden tavoitteiden eteen!

Mitä te lupasitte? Alkoiko uusi vuosi ilman päänsärkyä?

10 kommenttia:

 1. Ihania kuvia taas! Ja Hyvaa Uutta Vuotta 2013! Sinulla on kylla hyvia tavoitteita! Oma uuden vuoden tavoitteenani on saada gradu valmiiksi ja yleisesti ottaen elaa terveellisemmin. Ensimmainen tavoite saa kylla luvan toteutua nyt kevaalla, mutta saa nahda miten toisen kanssa kay :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti samoin! Näitä oli aikas helppo miettiä, mutta saas nähdä miten toteutuksen kanssa käy... Onneksi kuitenkin voin palata tähän postaukseen ja potkiä itseäni persuuksille jos kesäkuuhun mennessä mikään ei ole muuttunut ;) Tsemppiä kovasti graduun, tiedän miten tuskaisaa sen kirjoittaminen voikaan olla! On se valmis työ kuitenkin sen vaivan arvoista :)

   Poista
 2. Minä kans lupasin terveellisempää elämää. On se kumma että olen kuntosalilla töissä mutta en siltikään saa itseäni niskasta kiinni ja kuntoilemaan! no siihen saa tulla muutos! ja terveellisempää ruokaa olis tarkotus myöskin syödä.

  Ja koulun suhteen päättänyt tehdä paljon töitä ja saada hyviä arvosanoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ajattelinkin että meitä voi olla useampi yrittämässä elää terveellisemmin. Meilläkin on ilmaiset kuntoilumahdollisuudet, mutta yllättävän vaikea sitä on silti saada aikaiseksi... Mutta tämä tosiaan muuttuu :) Tsemppiä koulun parissa puurtamiseen!

   Poista
 3. Mitä uudelle komennukselle joutuminen käytännössä tarkoittaisi? Muuttaisitko mukana vai olisiko tiedossa määräaikainen etäsuhde?

  Minä en tehnyt mitään uudenvuoden lupauksia, kun sellaiset tulee aina rikottua alta aikayksikön, mutta jos olisin tehnyt, ne olisivat koskeneet dippatyön loppuunsaattamista sekä säännöllisen liikunnan uudelleenaloittamista. Olin marraskuun loppupuolella reissussa ja sen jälkeen en enää saanut aikaiseksi lenkkeillä, kun aamuisin oli niin kylmää eikä jalka noussut enää.

  Karate on muuten hauskaa. :) Olen joskus kokeillut, ja judoa harrastin toista vuotta, ja voin suositella molempia sekä urheilun että rauhallisen mielen puolesta. Meillä ainakin joka tuntiin sisältyi meditointia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi komennus tarkoittaisi että mies seilaisi merillä puolesta vuodesta eteenpäin, laivaston komennukset ovat harvoin alle 6kk. Etäsuhde olisi siis taas tiedossa, onneksi me ollaan saatu jo paljon harjoitusta ;) En usko, että jäisin Kaliforniaan, varsinkaan jos en saa mitään edes semi-pitämisen arvoista työtä. Suomeen menisin osaksi aikaa, tai sitten matkustaisin muuten treffamaan miestä heidän port visiteilleen. Tämä kaikki on vähän vielä sekavaa, laivasto muuttaa mieltään noin kerran viikossa ja tulevaisuuden suunnitteleminen on vähän mahdotonta, etenkin kun miehen työnkuvaan kuuluu, että hänet voidaan lähettää laivalle koska tahansa. Muistaakseni kahden päivän varoitusaika on lain mukaan annettava. Kuulostaa hauskalta, eikö?

   Lenkkeily loppui mullakin kylmään keliin - toivotaan, että sää lähtee lämpiään pian. Karatea voisin hyvin kokeilla! Judoa taidetaan opettaa myös tukikohdassa, täytyykin perhetyä asiaan. Etenkin tuo meditointi olisi tarpeen! :)

   Poista
 4. Ihanaa, että olette aikeissa pelastaa yhden ehkä kurjaakin elämää kokeneen haukun. Monet kerrat olen miettinyt, miten mahtaisi naffe-poika suhtautua aikuiseen lajitoveriin, joka muuttaisi sen kotiin ja varastaisi osan huomiosta ja ruoasta! Viime vuoden lopulla tein jo päätöksen, että toinen kissa tulee tähän asuntoon, mutta ei mennyt montaakaan minuuttia tuosta, kun naffe oksenti olohuoneen matolle. Ajattelin sen olevan naffen mielipide kissa-asiassa ja päätin unohtaa toisen maukujan hakemisen.

  -Riikka-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haukut olivat kyllä niin kurjia että sydäntä särki ja halusin viedä kaikki ne kotiin <3 Naffe on kyllä sellanen kissojen kuningas että toisen hankkiminen voisi olla vähintäänkin mielenkiintoista. Ei muuta kuin kissa-playdatejä järjestämään ja katsomaan kuinka hän pärjää muiden kanssa :) Kissojakin on niin pilvin pimein kodittomana... Surullista.

   Poista
  2. Tähän asti kaikki naffen kissakaverit ovat olleet kovin aggressiivisia naffea kohtaan. Kaisalla käydessä toinen maukui kimeällä äänellä painumaan helvettiin, toinen moukui matalan pelokkaasti ja naffe olisi vain halunut tutkia asuntoa.
   Viime kesänä käytiin Emmillä ja siellä vastaanotto oli samankaltainen vaikka oltiin ulkona. Kaksi silmäparia vahtasi naffen jokaista liikettä ja taas kerran naffe halusi vain tutkia piha-aluetta.
   Parhain kaverikokemus taitaa olla saksanpaimenkoirapennun kanssa.
   Kun mila-koira meni toiseen huoneeseen naffe käveli perässä ja jos naffe siirtyi toiseen huoneeseen mila tuli perässä. Lopulta naffe kyllästyi ja hyppäsi tuolille turvaan peseytymään ja mila pisti maate tuolin alle odottamaan milloin kaveri palaisi takaisin lattiatasolle.

   -Ehkä tuo tarkoittaa sitä, että koira olisi oikea kaveri naffelle tai sitten pikkuinen pentukissa.. Naffesta voisi tulla adoptioiskä.. Hahahha

   Njäääh jatketaan kuninkaan kanssa kaksin: "Long Live King Nalfein"

   Poista
  3. Äh, tosi harmi. Teiltä olisi varmasti saanut joku koditon killi hyvän kodin :) Long live the king indeed.

   Poista

Hiphei ja hurraa, meikä tykkää kommenteista!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.