keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Introducing Frida

Niinkuin jo mainitsin, löysimme viereisen piirikunnan eläinsuojasta meille sopivan ilmeisesti mäyräkoiran ja jack russelin sekoituksen, Fridan :) Koko pentue oli pelastettu tien varresta, ja hän oli kaikista pienin, eli "runt". Iäksi arvioitiin n. kuukausi sitten 13 vkoa, mutta varmaksihan sitä ei voi sanoa, sillä koirien ikä arvioidaan hampaiden perusteella. Koosta ei oikein löytökoirien kanssa ikinä voi tietää, mutta sormet meillä on ristissä ettei siitä tule liian isoa käsimatkatavarana mentäväksi. Käytin jo yhden illan maahantuontiin ja eläimen kanssa lentämiseen tutustuen ja siitä vasta hauskaa tuleekin... Mutta ei murehdita sitä vielä, vaan keskitytään laskemaan päiviä helmikuun toiseen (4!) :)

IMAG1369
Olemme käyneet joka viikko Fridaa moikkaamassa, että hän tutustuisi meihin eikä olisi aivan paniikissa kotimatkalla. Yhdellä näistä kerroista juttelin erään työntekijän kanssa pitkään ja hän sanoi, että joka viikko shelteriin tuodaan kymmeniä koiria, joista vain muutama adotoidaan. Todella surullista. Vapaaehtoistyöntekijöitäkään ei ole tarpeeksi, jotta eläimet pääsisivät ulos edes silloin tällöin - Fridakaan ei esimerkiksi tartuntariskin takia voi kävellä lattialla, vaan on pääosin häkissä päivät toisen koirakaverin kanssa. Kunpa suoja ei olisi niin kaukana, mielelläni tekisin vaapaehtoistöitä siellä.

IMAG1370
Nyt joudumme odottamaan toista rokotuskierrosta, jonka jälkeen koira on 7 päivää tarkkailussa ja saa vasta sitten luvan poistua suojasta. Tämän jälkeenkään emme saa viedä pentua lenkeille ennen kuin hän on saanut kaksi parvorokotetta lisää, sillä täällä päin tautia on liikkeellä ikävän paljon. Onneksi meillä on aidattu takapiha!

Kaikenlaista tässä on vielä edessä, mutta nyt ainakin valinta tuntuu oikealta ja koira ihanalta. <3

4 kommenttia:

 1. voi miten lutunen hauvva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on oikein valloittava :) Kiitos kommentistas!

   Poista
 2. Voi vitsi kun Frida on niin ylisöpö :)

  Hirvittää tuo määrä, mitä sinne tuodaan koiria viikossa... Onneksi te annatte ainakin yhdelle niistä kodin <3

  -Leila

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli aika kamalaa kuultavaa, varsinkin kun suurin osa niistä eläimistä lopetetaan tilanpuutteen takia :( Onneksi edes yksi säästyy tältä kohtalolta!

   Poista

Hiphei ja hurraa, meikä tykkää kommenteista!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.