lauantai 8. joulukuuta 2012

The lights the lights that light the lights

Happiness Is... -blogin Anni kirjoitti hiljattain oman alueensa jouluvaloista ja reipastuin itsekin nappaamaan muutaman kuvan tukikohdan taloista iltakävelylläni. Kilpavarustelu aloitettiin naapurustossa heti Halloweenin jälkeen kun tähän sai virallisesti luvan, vaikka veikkaan ettei tukikohta ole järin mielissään lisääntyneestä sähkökulutuksesta alueella. Naapurissamme asuu eräs perhe, jonka äiti lisää joka päivä pihalleen jotain uutta valoa, puhallettavaa lumiukkoa tai muuta mautonta, ja sieltä löytyy kaikkea pororeestä valaistuun joulujunaan ja snow globeen... Kauniisti valaistuja taloja löytyy kuitenkin enemmän varsinkin kaupungista ja varakkailta alueilta, joskaan en ole ikinä käsittänyt vilkkuvien, värillisten valojen hienoutta.

DSC01462
DSC01466
DSC01465
DSC01463
DSC01460
DSC01459
Mistä taas tunnistaa että asuu jenkkiläisessä tukikohdassa? Täällä ei sytytetäkään mitään perinteisiä jouluvaloja isoon kuuseen niinkuin Tampereen Keskustorilla, vaan tietenkin käytöstä poistettu hävittäjä saa tämän kunnian. Tätä hetkeä on mainostettu jo pitkään kauppojen infotauluilla, rummutettu eri medioissa (joulupukki tulee paikalle! kuumaa kaakaota lapsille! valot syttyy klo 17!), mutta itse tapahtuman missasimme pikkujoulujen takia.

Kuvittelimme molemmat koko tilaisuuden olevan vähän isompikin juttu, sillä viime päivinä useampi sotilas on ahertanut koneen kimpussa. Olisi se pitänyt tietää, ettei laivasto ihan tehokkain toiminnassaan ole - heistä yhden koneen koristelemiseen käytetyt viiden sotilaan neljä työpäivää on ihan ok. Ja vaikka osaankin nykyään jo varautua laivaston älyttömyyksiin, en silti osannut odottaa tätä - tämä raukka jetti suuren ruohokentän keskellä:
DSC01472
Purskahdettiin molemmat niin kovaan nauruun että ihan hyvä ettei päästy paikalle perjantai-iltana. Kuvittele lähtölaskentaa valojen sytytykseen kun olet raahannu paikalle lapset ja odotat kylmässä jotain mahtavaa ja sit joku räppää valot päälle ja lopputulos on tämä :D. Money well spent, Navy, money well spent.

2 kommenttia:

  1. Kieltämättä yksityiset talonomistajat hakkasivat tässä suhteessa laivaston 6-0. :)

    VastaaPoista

Hiphei ja hurraa, meikä tykkää kommenteista!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.