maanantai 3. joulukuuta 2012

Sateen edellä kaloja saa, silloin kun sataa, kastuu maa.

Suomalaiset blogit, uutiset ja facebook on nyt täynnä lunta, joten valitetaan säätä nyt täälläkin: vettä on tullut nyt viitenä päivänä putkeen. Kamalaa eikös vaan? Täällä on satanut koko syksynä ehkä viitenä päivänä yhteensä, ja sadekuurot kestävät noin viisi minuuttia jonka jälkeen paistaa taas arska. Nyt ilma on ollut koko viikon masentavan harmaa ja vettä on tullut vähän väliä. Viime vuonna Teksasissa kaverit valittivat tähän aikaan vuodesta kuinka kaamosmasentuneita he olivat neljän pilvipäivän jälkeen ja mua nauratti... Vaikka nyt vähän ymmärränkin. Joo, ei kuulosta pahalta Suomen syksyyn verrattuna, mutta kyllä pistää mielen matalaks kun on jo tottunut jokapäiväiseen auringonpaisteeseen. Tosi outoa myös kuinka helposti sitä unohtaa kuinka pahalta pimeys Suomessa tuntuukaan. Nostalgisoin kuitenkin jo paukkupakkasia ja kaipasin lunta kun juttelin ystäväni kanssa Suomen säästä skypessä. Meikä, joka vihaa kylmää ja kulkee myös Kaliforniassa villasukat jalassa! Tästä on tullut jo täkäläisittäin pieni vitsi, kun kaikki luulee että kestän kylmää vaikka miten, sillä tulenhan niin kylmästä ilmastosta... Tietäisivätpä vaan kuinka aina kannan ylimääräistä villatakkia mukana ja käytän tuplasukkia silloin kun villasukat ei mahdu kenkiin ;)

Tältä näytti lauantai-iltapäivänä maisemat, vettä tuli vaakatasossa eivätkä pyyhkimet meinanneet perässä pysyä:

217884_10151274881039936_1795721700_n
It's beginning to look a lot like Christmas...

P.S. Päivän turha fakta: Kalifornian osavaltion lakien mukaan on laitonta pitää pyyhkimiä päällä autossa jos ajovalot eivät ole samanaikaisesti päällä - sateen sattuessa valot on pakko laittaa päälle ajoneuvon näkyvyyden parantamiseksi, vaikka muuten niitä ei päivisin käytetä.

2 kommenttia:

  1. Minäkin saan aina kommenttia että eihän sulla voi olla kylmä, etkö sä oo tottunu pakkaseen. No en ole! :) Inhoan kylmää ja mullakin villasukat on ympäri vuotta jalassa. Nyt olen nauttinut kun edelliset 2 päivää on ollut aurinkoista ja +18. tosi jouluinen sää , heh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kanssa voi sietää kylmää, mutta en ole ihan hirveä helteenkään ystävä, eli kesäkuukaudet on aika tuskaisia. Onneksi täällä on ilmastointi kaikkialla! Tällä alueella on nyt alkainut vuotuinen Tule fog, mikä tekee kaiken todella tiheän sumuiseksi moneksi tunniksi öisin ja aamupäivisin. Autolla ajaessa todella ikävää, mutta jos oikein siristää silmiä ja käyttää mielikuvitusta voi tämän kaiken harmauden keskellä kuvitella olevansa lumisessa ja pimeässä Suomessa ;D

      Poista

Hiphei ja hurraa, meikä tykkää kommenteista!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.