torstai 6. joulukuuta 2012

6.12.2012

Olen ollut viime aikoina vallan ylpeä suomalaisuudestani, ehkä enemmän nyt kuin aiemmin. Mitä enemmän opin Yhdysvalloista, sitä enemmän osaan arvostaa sitä mistä olen lähtöisin; ilman Suomen antamia eväitä en puhuisi englantia niin hyvin kuin nyt, en olisi valmistumassa yliopistosta ilman tuhansien eurojen opintolainaa, enkä todellakaan omaisi edes kohtuullista yleissivistystä (myönnettäköön, että sotien vuosiluvut ovat aina olleet sieltä hankalemmasta päästä muistaa... terkkuja vaan Essille!). On se tuloverotus välillä ihan hienokin asia - oma kontribuutioni tähän jäi vaan aika vaatimattomaksi, ottaen huomioon kaiken minkä valtiolta olen saanut. Täällähän maksetaan hyvin vähän veroja ja vastaavasti saadaan eiyhtäänmitään vastineeksi.
Ei Suomi missään nimessä ole ongelmaton, mutta tänään ajatellaan vain hyviä juttuja: kiitetään veteraaneja, hurrataan pienen kansamme sisulle ja menestykselle ja ollaan onnellisia siitä miten onnekkaita olemmekaan (ehkä käytetään jopa sanaa lottovoitto). Itse sytytän kynttilän jos toisenkin, soitan Finlandia-hymniä repeatilla Spotifysta, selaan Iltalehden linnan juhlien pukukoosteen ja kerron vielä kerran miehelle (ja oikeastaan kaikille jotka jaksavat kuunnella) kuinka Suomi jyräsi Talvisodassa - tuskin on kaverit kuulleet tätä juttua tarpeeksi.

Desktop2
1, 2, 3, 4

Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi!

5 kommenttia:

 1. Sara, tää sun blogi on kyllä todella hyvä! Ja onhan tämä Suomi aika ihana, vaikka välillä kaukokaipuu vaivaakin. Onnittelut vielä valmistumisesta, huippua, you rock!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww Suvi, olipa kivasti sanottu! Ja on se ihana, varsinkin kesäisin ;) Kiitti onnitteluista!

   Poista
 2. Hahaa mulla on sama tuon Suomi jyräsi Talvisodassa-jutun kanssa. Joka vuosi leivon itsenäisyyspäiväkakun (=minkä tahansa kakun jonka päälle on länätty Suomen lippu) ja kerron sitten taas kerran kuinka hienosti me taisteltiin Venäjää vastaan. Tätä jatkuu koko itsenäisyyspäivä ja kaikille ihmisille. Enkä tunnusta liioittelevani yhtään, koskaan.

  VastaaPoista
 3. Hahaa mulla on sama tuon Suomi jyräsi Talvisodassa-jutun kanssa. Joka vuosi leivon itsenäisyyspäiväkakun (=minkä tahansa kakun jonka päälle on länätty Suomen lippu) ja kerron sitten taas kerran kuinka hienosti me taisteltiin Venäjää vastaan. Tätä jatkuu koko itsenäisyyspäivä ja kaikille ihmisille. Enkä tunnusta liioittelevani yhtään, koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, onneks en ole siis ainoa :D Finlandiat taustalle soimaan kunnon tunnelmaa luomaan ja hissantunti voi alkaa! Kiva kun kommentoit :)

   Poista

Hiphei ja hurraa, meikä tykkää kommenteista!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.