torstai 18. lokakuuta 2012

Sotilaselämää

Tukikohdassa asuminen on oikeastaan huomattavasti tylsempää kuin miltä se kuulostaa (tai no, kuulostaakohan se edes miltään?). Lähiömme on todella lähiömäinen (voi mitä suomen kielen nokkeluuksia tässä esittelenkään!), mutta on muutamia juttuja, joita täällä tapahtuu mistä tietää ettei kyseessä ole mikä tahansa suburbia.

Aina auringon noustessa ja laskiessa nostetaan tukikohdan keskustassa lippu salkoon ja soitetaan kansallislaulu. Tämän kuullessaan tulee univormupukuisten sotilaiden pysähtyä esimerkiksi jalkakäytävällä ja nostaa käsi lippaan, ja autoilijoiden tulee ajaa tien sivuun ja jatkaa matkaa vasta seremonian päätyttyä. Eri asia tietenkin jos musiikki raikaa autossa ja koko homma menee sivu suun, mutta periaatteessa näin tulisi toimia. Teknisesti tämä on aika jolloin tulisi reflektoida mitä työtä sotilaat maan eteen tekevät ja osoittaa kiitollisuutta maan vapaudesta jne.


Alueelle ei pääse ilman military id:tä, ja se tulee esittää aina porteista sisään ajaessa. Jos haluaa sukulaisia tai kavereita kylään (tai edes huonekaluja toimitettavan kotiovelle), täytyy itse mennä sotilaspoliisille esittämään omat henkkarit ja selvittämään minkä näköinen auto on tulossa ja miksi. Sitten heidän tulee ajaa sinun perässä porteista läpi, esittää auton vakuutuspaperit ja oma ajokortti. Jos tukikohta on hälytystilassa, ei porteista pääse ilman omaa henkkaria, ja ymmärtääkseni tällöin se pitää löytyä joka ikiseltä samassa autossa matkustavalta - normaalisti riittää yksi per auto. Jottei tämä olisi liian yksinkertaista, täytyy tietyistä porteista läpi päästäkseen autossa olla myös tietyt tarrat.Military id tulee näyttää myös kun ostaa mitä tahansa tukikohdassa, sillä tarkoituksena on estää vieraiden verottomat ostokset. Niin tosiaan, täällä kaiken paitsi elintarvikkeet saa verottomana, ja yleensä muutenkin verrattain huokeaan hintaan.

Tässäpä ne tärkeimmät... Näitä sotilaselämän oikkuja on varmasti enemmänkin, mutta nämä ovat omassa elämässä päivittäin edessä.

Tietääkö kukaan onko Suomessa vastaavia käytäntöjä?

8 kommenttia:

 1. Huhhuh, erityisesti tuo päivittäinen kansallislaulun soittaminen kuulostaa aika ahdistavalta :D Jos saa kysyä, niin mitä mieltä itse olet USA:n armeijasta (tai armeijasta ylipäätään) ja patriotismista? Veikkaan, että siellä tuollaiset asiat näkyvät selvemmin, verrattuna esim. Suomeen :D

  -K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys! Olen miettinyt asiaa itsekin, ja muistan kuinka kauhulla odotin Suomesta käsin näitä patriotismin ylilyöntejä. Jotenkin täällä siihen tottuu, liput liehuvat ja republikaanit jyrää... Onneksi meidän talous on hyvin liberaali :) Voisin naputella tästä ihan oman postauksen, kiitos ideasta!

   Poista
 2. Voisitko mahdollisesti kirjoittaa siitä, kuinka miehesi kanssa tutustuitte ja kuinka suhteenne alkoi? Blogisi on todella mielenkiintoinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisinpa hyvinkin, pistetään korvan taakse! Kiva kuulla että tykkäät :)

   Poista
 3. Jaahas, vai että verottomia ostoksia! Suuresti epäilen, että Suomesta moisia paikkoja löytyy, mutta itse sain juuri pari päivää sitten selville, miksi oman työpaikkani työntekijäkaupassa myydään Oululaisen hapankorppuja reilulla puolella siitä hinnasta, mitä niistä joutuu suomalaisessa Alepassa maksamaan: sen lisäksi, että ei ole suomalaista elintarvikekauppaa vetämässä katteita välistä, EU ei maksa veroja kuin itselleen, joten EU:n työntekijäkaupat ovat vapautettuja kansallisista ALV:istä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, meidän kelpaa elellä täällä valtion säästöjen ulkopuolella ;) Vaikkakin juuri on ollut paljon puhetta miten budjettileikkaukset vaikuttavat tukikohtaan. Mielenkiintoinen tuo verotus teilläkin! Hurraa halvalle hapankorpulle! Onko teillä paljonkin suomalaisia tuotteita myynnissä?

   Poista
  2. Hapankorppujen lisäksi pakasteesta saa karjalanpiirakoita ja ruisleipää, karkkihyllyltä turkinpippureita, ja hapankorppujen vierestä löytyy vielä ruotsalaista näkkäriä. Eli ei mitenkään erityisen paljon, enemmän ovat hyllyt täynnä kaikkea espanjalaista ja kreikkalaista tavaraa, mutta tarpeeksi että tuli sellainen I'm in heaven -fiilis, kun sai juuri niitä tuotteita mitä oli pitkään kaivannut. :)

   Poista
  3. Karjalanpiirakat ja ruisleipä on aika korkealla meikän listalla, jos noita kaupasta sais olisin aika tyytyväinen :) Syön ainaki kakskyt piirakkaa kun pääsen Suomeen!

   Poista

Hiphei ja hurraa, meikä tykkää kommenteista!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.