maanantai 29. huhtikuuta 2013

Workout time!

Ensinnäkin, KIITOS ihanista kommenteistanne viime postaukseen! Pelastitte meikän koko viikon. Oon jo aika hyvin saanu itselleni uuden rutiinin ja keksiny puuhaa, eli kyllä tämä tästä lähtee. Mieskin kuuluu voivan hyvin, vaikka 12 tunnin työvuorot joka ikinen päivä vie voimat... Ei käy kateeksi, eli ehkä yritän valittaa vähän vähemmän - asiathan vois meikälläkin olla aika paljon huonommin.

Helteistä reipastuneena oon alkanut käymään salilla ahkerammin, sillä jotenkinhan tää yhtäkkinen ylimääräinen aika on käytettävä. Luulin pääseväni ilmastoituun tilaan reippailemaan ulkoilman sijaan, mutta kappas: laivaston budjettileikkausten takia kaikki tukikohdan julkiset tilat on säädetty 80 Fahrenheitiin, eli noin 27 asteeseen Celsiusta. Kuntoilu on siinä helteessä aika mielenkiintoista, ja voin vain kuvitella millaista salilla on iltapäivän ruuhka-aikaan... Olen aivan hullaantunut erään Navy Sealin kehittämään TRX Suspension Trainingiin, ja ramppaan tunneilla harva se päivä. En tiedä onko Suomessa vastaavaa vielä nähty, mutta jos pääsette kokeilemaan niin suosittelen lämpimästi! Allaolevan esittelyvideon mukaan vastaavaa olisi helppo tehdä myös kotona noilla remmeillä, liikkeitähän on lähes rajattomasti tarjolla. Tunti on todella raskas, mutta oman kehon vastusta voi säädellä helposti kevyemmäksi, jos siltä tuntuu. Ekan kerran kun tätä kokeilin en saanut edes käsiäni yhteen tunnin jälkeen, poltti sen verran pahasti rinta- ja olkapäälihaksia.


Kävin myös Wellness Centerin tarjoamassa MicroFit-testissä, ja sain hyviä vinkkejä treenaamiseen - motivaatio kasvoi hurjasti kun näki paperilla oman lihasmassan ja rasvaprosentin, ja apua siihen miten esimerkiksi surkeaa juoksukuntoani voisin alkaa kohottamaan. Yritettiinpä mua rekrytä liittymään merijalkaväkeenkin, ilmeisesti neljä leuanvetoa riittää läpäisemään heidän kuntotestit :D Jos ei ura muuten urkene niin siinähän niitä töitä sitten olisi... Meillä on tukikohdassa merijalkaväen kuntorata, ja heidän treenaminen ei mitään helppoa olekaan: mutajuoksua, seinien yli pomppimista, naruissa roikkumista ja maassa ryömimistä olisi tarjolla noin viiden mailin edestä. Alkaa hengästyttään jo asian ajattelu.

Collage234
Collage456

Onko muilla liikuntakärpänen purrut kevään myötä?

Ai niin ja hyvää vappua Suomeen!! Syökää munkkeja ja juokaa simaa! Oon kade.

8 kommenttia:

  1. Hei mä ostin viime syksynä TRX-remmit eBaysta ja oon tykännyt tosi paljon! Siinä tuli ohjeet ja treeniohjelma mukana niin en kokenut tarvetta käydä tunneilla. Alunperinhän remmit olivat synttärilahja miehelle, mutta minä niitä lopulta taisin enemmän käyttää...

    Mä olen ruvennut taas pitkästä aikaa lenkkeilemään ulkona, kun kodin vierestä pääsee vihreän rotkon pohjalle linnunlauluun köpöttelemään. Ryhmäliikuntatunneilla en ole käynyt säännöllisesti melkein vuoteen, kun ei ole salikorttia ollut, mutta nyt löysin työpaikan salilta hyvän step-tunnin, jonka totesin tukevan hyvin muuta treeniäni.

    Voisin muuten olla kade Suomen vapusta, mutta täälläkin järjestetään lakitus ja kaverit ovat tehneet munkkeja ja simaa - jotain toivoa vappufiiliksestä siis on! Hauskaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä kuulit koko jutusta? Mulle tää oli ihan uus tuttavuus. Kotona harjoittelu onnistuu varmasti tosi kätevästi, mutta mulla ainakin auttaa se, että joku sanoo mitä tehdään - muuten menee oma treenaaminen telkkarintuijotteluks ja "venyttelyks", eli lattialla makaamiseks :D

      Ulkona olisi ihana lenkkeillä, mutta nyt helteiden takia se onnistuu vain seiskalta aamulla (not happening) ja myöhään yöllä. Sulla onkin aika ihanat maisemat lenkkeillä! Täällä on maissipeltoa toisen perään ja sitten tämä asutusalue, jee.

      Munkit ja simahan tekevät jo itsessään vapun! Enää puuttuu rusinat nenästä ja tekotissit ;) Hyvää vappua!

      Poista
    2. Siitä taisi olla juttua Real Simplessä, kun oli arvioitu syksyn uusia lajeja, ja toi oli todettu yhdeksi harvoista oikeasti hyvistä uutuuksista. Ja mäkin tarviin joo selkeän ohjelman, ettei voi helposti pinnailla. Siinä treeniohjelmassa oli onneksi minuutit mukana, että lepäät vain 45 sekuntia ja sitten näin monta toistoa max tässä ajassa. :)

      Poista
    3. Tunneilla tehdään kahta liikettä aina neljä kertaa, vuorotellen. Aina 20 secs on, 10 secs off, eli yhteensä neljän minuutin seteissä, ja näiden settien välillä on sitten sykkeenkohotus 30 sec, hyppynarua tms. Todella tehokasta! :)

      Poista
  2. Workouts on paras tapa saada aika kulumaan! :) Nimim. treenaan 7 paivaa viikossa.
    Heh, joo, 4 pull-ups on ihan riittamiin Marine Corps:iin. On naet paljon sotilaita, jotka saa tehtya vain 1-2, ja naiset viela vahemman.
    Oletko kokeillut Crossfit:a?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellä ei rahkeet riittäisi seitsemään päivään, mutta jos nyt edes neljässä saisin pysyttyä pidempään kuin kaksi viikkoa. Olen halunnu tkokeilla crossfitiä jo vuosia, mutta lähin paikka täälläö on puolen tunnin ajomatkan päässä. Vastaavia harjoituksia voisi kait itsekseenkin keksiä, mutta en vaan tiedä mistä alottaa, plus porukassa teko auttaa kummasti yrittään vielä enemmän :)

      Poista
  3. Mulle on pitkästä aikaa iskenyt liikuntakärpänen kunnolla. Tein "uuden vuoden lupauksen" harrastaa joka arkipäivä liikuntaa vähintään puolisen tuntia ja nyt viimeiset parisen kuukautta on tullutkin harrastettua liikuntaa vähintään se viisi kertaa viikossa, ja harvoin se siihen puoleen tuntiin jää. Mikä olikin yksi tarkoitukseni eli laittaa kynnys matalalle, koska se lähteminen on aina vaikeinta. Jos päiväohjelmassani ei ole jumppaa tms., niin menen asuntomme kuntosalille juoksemaan crosstrainerilla. Olen yrittänyt koukuttaa itseni kaikkeen Bravolta tulevaan roskaan ja niitä katsoessa aika hujahtaa vauhdilla niin, että saatan välillä juosta parikin tuntia :D. Olenkin alkanut nimittää näitä mun Bravo-treeneiksi ;). Toisaalta tuntuu tyhmältä mennä salille "juoksemaan" lämpimässä asuinpaikassa, mutta täällä on helposti kanssa liian kuuma, ellei mene heti aamulla ja myös palan helposti huolimatta yrityksistäni läästrätä suojakertoimia aina.

    Musta ois joskus hauska kokeilla tuollaista extreme-rataa. Tosin ei ehkä sitä mutajuoksua kuitenkaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, hyvä Ronja! Lupasin kanssa uutena vuotena tsemppavani, mutta nyt vasta olen oikeasti saanut aikaiseksi jotain. Bravo on ihan huippu! Meiltä kanava katosi muutaman kaapelisekoilun seurauksena, mutta rakastan kaikkea muotihömppää mitä sieltä tulee :D

      Oon kanssa halunnut kokeilla jotain tollaista rataa aina kun näin niitä telkkarissa, mutta nyt tuon oikean nähtyäni en ehkä sittenkään...

      Poista

Hiphei ja hurraa, meikä tykkää kommenteista!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.