En tiedä teistä muista, mutta raejuusto on aina ollut minulle lisuke suolaiselle ruoalle. Olen tottunut syömään sitä kasvissosekeittoni seassa, maksalaatikon tai lasagnen kyljessä. Mieheni kanssa tästä vuosia sitten puhuessani kävi ilmi, että hänelle raejuusto on taas aina ollut makea ruoka, jota syödään hedelmien tai hillon kanssa. Kaupassa niitä myydään samaan henkeen kuin jotain riisifruttia Suomessa, pakkauksetkin on ihan samanlaisia.
Ostin kokeiluun tämän ananaksenmakuisen purkin, mutta en pääse yli siitä, että sotken nyt jotain ns. suolaista ja makeaa. En ehkä osta toiste. Perinteiseen jenkkityyliin tämä purkki säilyy muuten rennot puoltoista kuukautta.
Onko kukaan muu meikän kelkassa, hillot hilloina ja raejuusto raejuustona?
Haha, same here :)
VastaaPoistaMinulle ei tule mieleenkaan sekoittaa cottage cheese ja jotakin makeaa.
En suosittele kokeilemaankaan! :)
PoistaMinun amerikkalainen vaihtari-isäntäperheeni (Keskilännestä, molemmat olivat juuriltaan saksalaisia) käytti raejuustoa nimenomaan suolaisten ruokien lisäkkeenä - ehkä tässä on joku osavaltioero :)?
VastaaPoistaItse en tosin kinä tykästynyt amerikkalaiseen raejuustoon, joka oli jotenkin, ööh, sosemaista, tykkään enemmän sellaisesta irtonaisesta. Voi toki olla, että muunkinlaista olisi kaupasta saanut, mutta isäntäperheessäni tarjolla ollut oli juuri tuollaista.
Voi hyvin olla! Täällä se on tosiaan sitä "small curd", ja itsetykkään myös siitä irtonaisemmasta suomalaisversiosta. Vastaavaa en ole edes täältä löytänyt :(
PoistaSamoilla linjoilla eli raejuusto ei kuulu makean sekaan! :D
VastaaPoistaOlen hieman uudempi lukija ja haluaisin vaan sanoa että kiitos mielenkiintoisesta blogistasi! On kiva lueskella millaista elämä siellä rapakon takana oikein on :)
-Mira
Hei ihana ja kiitos kommentistas! Tervetuloa mukaan :)
Poista