tiistai 7. elokuuta 2012

Asuntoasiaa

Olen saanut muutaman ihmettelevän kysymyksen asuntoasioista ja nytpä saatte vastauksia, kiinnosti tai ei (come to think of it, ne kysymykset ovat todennäköisesti olleet hyvin kohteliaita jatkokysymyksiä älyttömään puhetulvaani asian tiimoilta..). Anywhoo, here goes: Yhdysvaltojen armeijan, laivaston, merijalkaväen jne. sotilaille maksetaan korvausta puolisoiden elatuksesta, riippuen sen alueen elintasosta missä puoliso asuu (known as BAH). Meidän tapauksessa mies on siis saanut jokakuisen korvauksen minun ulkomailla asumisen mukaan (ei valitettavasti erikseen Suomen, sillä kaikki ulkomailla asuvat saavat saman summan) koko siltä ajalta kun olemme olleet naimissa. Nyt kun muutan Jenkkeihin, muuttuu systeemi siten, että saamme joko kaupungin vuokratason mukaisen korvauksen, jonka turvin voisimme ostaa tai vuokrata talon tukikohdan ulkopuolelta, tai asua tukikohdassa, jolloin emme maksa vuokraa tai muita laskuja - emme vain saa enää tätä kuukausittaista korvausta. Päädyimme jälkimmäiseen vaihtoehtoon, sillä tässä tilanteessa asunnon metsästys olisi lähes mahdotonta, ja tukikohdassa asumisessa on etunsa: joku mm. hoitaa etupihamme nurmikonleikkuun ja tuholaistentorjunnan, ja vaihtaa lamput pyydettäessä (tulee arvoon arvaamattomaan kun mies lähtee komennuksille, oottakaa kun näette meijän katonkorkeudet!), eli win-win.Ottaen huomioon veden, sähkön, kaasun ja vuokran hinnat, ei korvaus kattaisi kaikkia laskuja yhtä näppärästi kuin nyt.

Tukikohta itsessään on kuin pieni kaupunki kaupungin sisällä, eli sieltä löytyy kaikki elokuvateattereista huonekalukauppoihin ja maissipeltojakin kuulemma löytyy. Porteilla tulee näyttää aina ID, eli kuka tahansa ei alueelle pääse, mikä tietenkin on turvallisuuden kannalta hyvä asia. Kääntöpuolena (?) on alueen todella tiukka poliisivalvonta, eikä valokuvia saa ottaa mistään, missä näkyy mitään turvallisuuteen viittavaa - tämä toisaalta ei varmasti poikkea hirveästi muiden maiden maanpuolustukseen liittyvistä ohjesäännöistä. Aluetta ei kuitenkaan normilähiöstä muuten erota, ellei kiinnitä huomiota aikamoiseen univormujen määrään ja hävittäjien ylilentoihin - joista ensimmäinen on vain ja ainoastaan plussaa.

Sellaista graduprokrastinaatiota tänään. Kirjoitan aiheesta lisää kun opin enemmän! Asuntoesittelyä tulossa myös heti kun pääkallopaikalle pääsen :) Heräsikö muita kysymyksiä?

8 kommenttia:

 1. Question: why isn't my Finnish better? Haha, oh well. Hope you don't mind my silly English butting-in. Anyway, living on base will be cool I think! Interesting if nothing else. And since that's sort of the armpit of California (it's cool man, I'm from here...ish)it quite possibly has a lot more going on than other areas nearby. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe here's your chance to practise! Next time I blog I'll try and see if I could at least summarize it in English ;) Yeah, I'm sure the on-base living will be a learning experience for sure, if nothing else... Definitely something I am unlikely to ever get to experience again, so I gotta make the most of it. We do have plans of going to a lot of the cities nearby over the fall weekends, just so that we're not stuck on base. I think SF will be the first on our list! ;)

   Poista
 2. Haha, it's fine in Finnish. ;) Just sorry to pollute your zone with my englantia. I first give it a shot on my own then let Google help (which is really great!). I think it's a good choice, on base. The foothills up here are nice in autumn (Apple Hill & 'Gold County' that is). (Lake) Tahoe will be a must-see as well up here. And then yep! Berkeley/SF, I'd say. Yosemite is out this way as well (about 90 minutes from my parents). Sooo, I'd better be seeing lots of you! Especially if I'm gonna just haul my dumb jenkki-ass somewhere else by Xmas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Your englanti is welcome anytime! Yeah we already talked about the "camping" right? haha. But for sure, there's plenty to see. We must make plans asap! You need to come visit too, I'll show you around... umm the house until I get a DL :D

   Poista
 3. Jälkimmäinen on myös pelkästään plussaa... SUIHKAREITA!!! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jaa, kauhee meteli niistä lähtee... Mut loving your nick, ihanaa et good ol' Timppaska on jääny elämään! :D

   Poista
 4. Nyt on kaikki kirjoituksesi luettu ja mukavasti työaikaakin kulunut. Koska eilinen kolmen tunnin sessio oli niin kattava, en keksi muuta kommentoitavaa juuri nyt, paitsi että oli hurjan kiva nähdä :)

  -Leila-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva nähdä, kiva et pääsitte Maikun kanssa <3

   Poista

Hiphei ja hurraa, meikä tykkää kommenteista!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.