torstai 28. maaliskuuta 2013

Keskiviikko

Collage
Inhoan tänään

- Hiuspinnejä, joista irtoaa se kumipää ja ne raapivat päänahkaa mutta ei niitä voi silti heittää pois koska pinnejähän ei ole koskaan liikaa

- Koiraa, jolla on oltava jotain hahmotusongelmia tiettyjen käskyjen suhteen, ei voi olla näin vaikeeta

- Google Readeriä, joka ilmoitti lopettavansa heinäkuussa. Mitä muita vastaavia sivustoja tiedätte? Meikän maailma menee ihan sekasin tällasestä

- Sitä, kun on viimein saanut kasvatettua pitkät kynnet ja yks lohkeaa ja ne kaikki on leikattava

- Suomenkielen sanaa jantteri - onko mitään hirveämpää? samaan kategoriaan menee enkunkielinen armswag (tai mikä tahansa swag, for that matter) ja sunday funday

Collage1

Pidän tänään

- Työkavereistani, jotka ovat ottaneet mut osaksi porukkaa vaikka haahuilenkin toimistolla vain satunnaisesti

- Sähköposteista, jotka alkaa "Here is your confirmation number for flight..."

- Rusketusrajoista lenkin jälkeen

- Suklaapostista

Collage2

Sellaista tänään, viimeaikaisten instakuvien kanssa (löytyy nimellä saracalafia!). Mitä sille puolelle ruutua kuuluu? Nyt kertokaa mitä kaikkea kivaa teille on sattunut, tarviin positiivista energiaa! Vitsejäkin saa kertoa. Miehen lempparivitsi on "I wish our lawn was emo so it would cut itself" ehehehe.

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Girl Scout Cookies

Ootteko koskaan kuulleet girl scout cookieseista? Muistan itse ainakin yhden Frendit-jakson, jossa näistä kuuluisista kekseistä jauhettiin, enkä ikinä tajunnut miksi yhdet keksit ovat niin iso juttu... ennen kuin nyt.

DSC01668

Kaverini sanoin ne on joko kuorrutettu enkelipölyllä tai crackillä, ne on nimittäin ihan järkyttävän hyviä ja koukuttavia. En ole mikään erityisen kova keksinsyöjä, mutta tämä viimeaikainen meno on jo vähän naurettavaa. :D

Neljä dollaria paketilta on ehkä hieman liikaa, mutta jos hinta olisi yhtään halvempi olisin kantanut kotiin enemmänkin paketteja viime viikkoina, mikä näin kesäkunnon kannalta olisi ollut huonompi juttu (rennot 65 kaloria yhdessä keksissä!). Keksejä myydään vain kuutisen viikkoa vuodessa, ja tänään oli viimeinen myyntipäivä tällä alueella - sanomattakin selvää, että marssin lähimmälle ständille ja ostin muutaman paketin varastoon, joskin näin puoli pakettia keksejä vetäneenä "varasto" on aika kyseenalainen termi käyttää tässä yhteydessä.

maanantai 18. maaliskuuta 2013

St. Paddy's Day weekend

Collage

Viikonloppuna vietimme St. Patrick's Daytä ystävien seurassa pelaillen (opin, että ladder golf on hauskuudestaan huolimatta aika vaikeeta), grillaten, ja yleisesti vain teimme kaikkea kivaa (miinus miehen honor guard lauantaiaamuna, mutta sainpahan hyvän syyn shopata aikaa tappaessani). Viimeisistä hetkistä yhdessä on yritettävä ottaa kaikki irti, vaikka ärsyttävästi lähtö painaa takaraivossa. Miehellä on onneksi tämä viikko vapaata, jotta ehdimme hoitaa mahdollisimman monta asiaa pois päiväjärjestyksestä nyt kun vielä voimme. To do -listalla on mm. lentoliput itselleni, edelleen se power of attorney, selvittää miten onnistun vaihtamaan auton rekisterin Teksasiin (koska tietenkin se vanhenee Kaliforniassa miehen poissaollessa), loputon ostoslista tavaroista mitä mies tarvitsee mukaan, karkeista ja kuivaruuasta lähtien ja tietenkin opetella käyttämään ruohonleikkuria (no ei oo koskaan tarvinnut vielä leikata nurmikkoa!).

Viikosta tulee siis kiireinen, mutta hyvä niin. Aloitin myös vapaaehtoistyöt tukikohdassa, pitääkseni ajatukset muualla, ja se on kyllä toiminut. Tykkään työstä, ja saanpahan hyvällä omallatunnolla ostaa toimistovaatteita hih.

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Snow cone Saturday

Täällä on alkanut säät lämmetä kunnolla, ja viikonloppu on ollut jo Suomen hellelukemissa. Hassua sinänsä, että juuri kukaan ei pukeudu minihameisiin tai muihin kesävaatteisiin mihin suomalaiset sonnustautuvat heti lumen sulettua, vaan täällä on menossa vielä "kevät". Vähän samalla mentaliteetilla taitavat ihmiset ajatella kuin suomalaiset talvesta; jos aloittaa liian aikaisin vähentämään vaatteita, tulee kesästä todella tuskainen - Suomessahan tämä vaan toimii juuri päin vastoin.

Naapurissamme lapset tienaavat muutaman ekstradollarin myymällä snow coneja, eli murskattua jäätä ja makusiirappia. Lauantaikävelyllämme helteessä nappasimme greipin ja tiger's bloodin makuiset raspat mukaan, nam!

IMAG1875
IMAG1879

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

perjantai 8. maaliskuuta 2013

MIKSI


Miksi sormuksia ei ikinä tajua ottaa pois ennen kuin toinen käsi on jo taikinassa?

Miksi koira oppi kiipeämään oman kennelinsä päälle ja hyppäämään sieltä muualle taloon, minne se ei meidän poissaollessa saa mennä?

Miksi kaikista mahdollisista puruleluista, tarjolla olevista kengistä ja uudesta suosikista kokolattiamatosta huolimatta koira päättää pureskella joko lempiripsarisi tai koristevalojen johdon?

Miksi hammaslääkärin vastaanottohenkilö toivottaa "aja varovasti", kun ulkona tihuuttaa vettä?

Miksi täällä ei ikinä sada kaatamalla?

Miksi auton pyyhkimien surkeuden muistaa aina silloin kun sataa, eikä ikinä kaupassa?

Miksi ne kuvaa mua ja mun suuta täkäläisessä hammaslääkärissä? Ei paljon hymyä irronnu toinen poski puutuneena, tai irtos joo mut kuva oli harvinaisen aivohalvaantunut. Ja kommentti tietty oli et "oh that turned out GREAT" I bet.

Miksi ostan kaupasta mehua ja huomaan vasta kotona että sitä onkin kaapissa jo kuusi litraa? Kuka juo edes niin paljon mehua?

Miksi ainoat, jotka lähettää mulle postia on luottokorttiyhtiöt ja military vaimojen tukijärjestöt? Ja Nasaretin kirkko?

Mksi meidän naapuri istuu monesti autossaan, etupihalla, ilman että auto edes käy?

Miksi join litran jääteetä illalla? SIINÄ ON KOFEIINIA IDIOOTTI

Miksi sana "kofeiinia" kuulostaa oudolta? Miksi toistin sitä nyt niin monta kertaa ettei siinä ole mitään järkeä?

Että sellaista tähän päivään. Nyt joku puuduttava kirja käteen ja nukkumaan.

tiistai 5. maaliskuuta 2013

A day in the life

Collage
Collage2
Tähän päivään kuului mm. Fridan eläinlääkäriin kuskaamista (antibiootit toimii jes!), naapurin kanssa juoruamista lasten leikkiessä, ruokaostoksia, sipsivalinnan vaikeutta (koko hylly ei edes mahtunu kuvaan, yritä siinä sitten valkata vain yhtä...), ja lopuksi vielä bloggailua ja Project Runwaytä, kun missasin viime viikon jakson. Rankkaa tämä meikän elämä.

perjantai 1. maaliskuuta 2013

Maaliskuun eka

Heip!

Mitä teidän viikkoon kuuluu? Täällä hoivataan edelleen sairasta koiraa, antibiootit eivät ole poistaneet yskää vielä ja meikältä loppuu hermot ja eläinlääkäriltä keinot ihan justiinsa. Ärsyttävä yskä, ja ärsyttää että just meille piti tämä sattua, ekan koiran kanssa ja muutenkin kun olisi muutakin murehdittavaa. Yskän takia on lykkäntyneet myös koiran rokotukset ja leikkaus, eli Suomeen ei ole Fridalla mitään asiaa ilman rabiesiä, vaikka Suomen viranomaiset ovat tehneet tämän muutenkin lähes mahdottomaksi. Nyt on siis etsittävä koiravahti siksi aikaa kun meinasin olla Suomessa, eikä suunnittelemani pidempi Suomen reissu tule siis kyseeseen - en usko että haluan koiraa jättää toisen hoiviin paljon kuukautta pidempään, mutta katsotaan nyt. Muutamat ystävistämme ovat jo lupautuneet hommaan, mutta ikävä kyllä osa heistä on komennusuhan alla myös, enkä tiedä uskallanko ottaa sitä riskiä, että joudun etsimään koiralle toisen hoitopaikan Suomesta käsin tai sitten palaamaan kotiin aiemmin kun mies seilaa maailman merillä. En epäile, etteikö asia järjesty, mutta olisihan se ollut kiva, että joku joskus olisi mennyt suunnitelmien mukaan eikä aina hirveän sähläyksen kautta.

IMAG1654

Näitä ulkomaankomennuksiahan saattaa sotilaille tulla milloin vain, riippuen alkuperäisestä sopimuksesta. Pääasiassa laivaston sopimukset jakautuvat kahteen: sea duty ja shore duty. Jälkimmäiset ovat onnekkaita, sillä heitä ei voida laittaa laivalle, elleivät niin itse toivo, mutta sea duty -sotilaat menevät aina kun käsky käy. Jos sotilas on ship's company, lähtee hän aina kun laiva lähtee, oli kyse sitten päivästä, viikosta tai 8 kuukaudesta, mutta mies on onneksi kiinnitetty CAGiin eli carrier air groupiin (pienempi tiimi, en tiedä yhtään mitä tämäKÄÄN olisi suomeks... apuja?) ja lähtee aina kun tämä CAG lähetetään. Näin sisämaassa asuvat lähtevät yleensä vain pidemmille reissuille, eikä heitä lennätetä muutaman päivän takia laivoille. Laivastossa nämä sopimukset kiertävät, eli esimerkiksi mieheni aloitti sea dutynä, jolloin sitä voi yhtäjaksoisesti olla neljä vuotta, jonka jälkeen seuraa kolme vuotta shore dutyä, ja taas vuorot vaihtuvat. Mitä pidempään palvelee, sitä tasaisemmaksi vaihtelu käy (muistaakseni kolme ja kolme eikä niin että sea dutyä on enemmän). 

IMAG1659

Alunperin on sotilaille luvattu, että he saavat olla maissa saman ajan kuin ovat merillä, eli kolmen kk:n komennuksen jälkeen saisivat olla kolme kk maissa, ennen seuraavaa reissua, mutta käytännössä tämä ei aina toteudu. Mies on ollut onnekas kun on saanut olla kotona näinkin pitkään. Just kylläkin luin hallituksen säästösuunnitelmista ja komennusten määrä on ensimmäinen mitä leikataan jos budjettisopuun ei päästä. Nyt vähän ehkä toivon että näin käy, varsinkin kun kirottu Pohjois-Korea jatkaa uhitteluaan enkä todella haluais miehen joutuvan alueelle.

IMAG1666_1

Tulevan komennuksen päivistä, kohteista tai edes kuukausista en voi valitettavasti OPSECin, eli operations securityn takia puhua, mutta mies lähtee nyt keväällä ja palaa vasta loppuvuodesta, tai ainakin tällä tietoa. Muutoksia tulee jatkuvasti, mutta tähän nyt on ohjeistettu varautumaan, ja plussaahan se olisi jos lähtö lykkääntyisi... Paitsi jos pidentävät komennusta sitten toisesta päästä. Joka tapauksessa, nyt on keksittävä kiireellä jotakin kesäksi ja syksyksi, etten ihan sekoa tekemättömyyteeni. Nyt keväälle oonkin jo jotain puuhaa saanut, mutta siitä lisää toiste. Onneksi veljeni perhe on tulossa kylään elokuussa, ja yritän kaikkeni houkutella muitakin kylään!

Enkä apua voi uskoa että on jo maaliskuu! Uskomatonta miten nopeasti helmikuu menee, vaikka eihän se ole kuin pari hassua päivää lyhyempi. Joko voi aloittaa lähtölaskennan Suomeen? Miehen aamukampaa ei ole yhtään niin kiva miettiä. 

IMAG1678

Edit: Luin just uudestaan mitä kirjotin tosta sopimussysteemistä enkä tiedä tekeekö se mitään järkeä :D Kysykää jos jäi joku mietityttään. Ja ehdottomasti kommentoikaa jos ootte laivastosanaston eksperttejä tai teillä on pääsy NetMotiin! Kirottu valmistuminen eväs multa tän yliopiston sanakirjan käytön. Little did I know että sellaset sanat kuin orders, deployment, carrier air group, squadron ja muut olis pitäny tsekata ennen valmistumista, hah.